с. Делчево - Сирнишка скала

с. Делчево - Сирнишка скала

Departure Date

Daily

Views

8660

Накратко

Време: 2,5 - 3 часа
Сезон: Лято, Зима
Трудност: 3/5
Денивелация: 232 м.
Забележка:
* Посоченото време е за преминаването на пътеката и на отиване, и на връщане. То е приблизително и в него не се включва времето за почивка.

Маршрутът

Начало

с. Делчево

Началото на пътеката е от центъра на с. Делчево, пред Кметството. Продължава право нагоре покрай Павлова къща и следва указанията за Попови ливади.
По пътеката

По пътеката

Пътеката продължава през гората. На около час път след началото пътя се разклонява насред обширна поляна. Наляво се тръгва за параклис "Св. Константин", а надясно за Сирнишка скала и м. Кръста.
Крайна точка

Сирнишка скала

Крайната точка е малко след разклона - м. Кръста и Сирнишка скала. Върху скалата е изграден метален кръст с тегло 1100 кг и височина 11 м. Има изградена и беседка, от която се открива невероятна гледка към Делчево, Гоце Делчев, Ореляк, Свещник, Рила и Родопите.

Нашият съвет:

През целия маршрут няма да откриеш вода за пиене. Най-добре се запаси с вода от чешмата в селото. Предвиди си не по-малко от 1,5-2 литра на човек.

Не забравяй още:

  • Дрехи, дъждобран
  • Слънцезащитен крем
  • Храна, нещо сладко

Не пропускай, докато планираш прехода, да се информираш за Времето!

Този маршрут може да комбинираш със следните пътеки:

Снимки

Къде да отседнеш?

20лв

на човек

Почивка в старинна българска къща и домашни гозби, приготвени от екологично чисти продукти - това е Хотел-механа Павловата къща
40лв

на вечер

Алексовата къща е едно от местата в Огняново, които посрещат гости, а изпращат приятели.
55лв

на вечер

СПА Хотел Катерина е разположен в енергийното поле на манастира "Свети Георги Победоносец" край Хаджидимово. Чист въздух, тишина и енергия!