Влахински водопад

Напълно заслужено Пирин си е изградил репутацията на едно от най-красивите места у нас. Дори не ти трябва цял ден, за да се увериш в това. Нужен ти е само час, дори минути, в които да се полюбуваш на грациозните подскоци на Влахинския водопад “Скакалото”, за да бъдеш напълно убеден в това!

Водопадът носи името на китното село Влахи, разположено на девет километра от Кресна. Достъпът от селото до водопада е много лесен – ще ти отнеме петнадесетина минути. По-трудно ще ти е достигането до самото село. Пътят до него не е асфалтиран и това е единственото препятствие, което трябва да преодолееш, преди да се насладиш на невероятната красота на водопада.

Той е почти пълноводен през цялата година, което означава, че всяко време в годината е подходящо да дойдеш и да зарадваш сетивата си! Величествена е гледката на водата, падаща от двадесет-двадесет и пет метра. Тя се спуска отвесно, а полетът ѝ приключва няколко секунди по-късно със звън от разплискване върху малка скала. След това отново се събира в плитко езерце.

Вълнуващо преживяване е да се насладиш на това природно зрелище отдолу. За да се стигне до подножието му обаче, е необходимо да се спуснеш по доста стръмен склон.

Влахински водопад

Само най-смелите и екстремните Приключенци ще успеят да се справят с предизвикателството. Но усилието си заслужава – зашеметяващата гледка ще се запечата в съзнанието им до живот!

Добра новина за по-щурите е, че по Влахинския водопад доста често се провежда и каньонинг. Да се спуснеш с въжета от върха до подножието на водопада е още един начин да си доставиш истинско душевно удоволствие!

Пътеката, водеща към водопада започва от църква “Св. Пророк Илия”, която ти предлагаме да разгледаш в страницата на църквата, която направихме специално за теб: Страницата на църква “Св. Пророк Илия”.

А другото, интересно, което ще откриеш в селото, това е църква “Света Богородица”, датираща от 1757-ма година. Повече за нея в: Страницата на църква “Света Богородица”.

Снимките ни бяха любезно предоставени от Водопади в България.