Неврокопски манастир

Според мраморната плоча, вградена в западната стена на манастирската църква, Неврокопският манастир „Света Богородица – Живоприемни Източник“ е построен през XIX век. Изграждането му започва на 1 март 1888 година. Той представлява български женски манастир, обявен за паметник на културата с местно значение.
Сгушен е в полите на Южен Пирин – само на 2-3 километра от Гоце Делчев, по пътя за село Делчево.

Всъщност, не е известно кога точно е бил основан манастирът. Той бил разрушен по време на турското робство, а възобновяването му е започнало през 1888 година. Понастоящем манастирът е действащ и може да бъде посетен от всеки желаещ.

Най-общо той представлява комплекс от малка еднокорабна частично стенописана черква с притвор, стопански и жилищни сгради.

Съветваме те по време на разходката си да изостриш всичките си сетива и да попиваш възможно най-много от тази неповторима атмосфера. Тук не е позволено да използваш фотоапарат и да правиш снимки, така че ще трябва да запечатваш спомените и усещанията в главата и сърцето си!

Къде да отседнеш?

70лв

на вечер

Комплекс Белите скали предлага спокойствие на своите гости, потапяйки ги в незабравимата атмосфера на отминалите времена.
55лв

на вечер

СПА Хотел Катерина е разположен в енергийното поле на манастира "Свети Георги Победоносец" край Хаджидимово. Чист въздух, тишина и енергия!
40лв

на вечер

Семеен Хотел МАЛАМОВАТА КЪЩА се намира в центъра на град Гоце Делчев, в непосредствена близост до историческия музей на града. Хотелът е разположен в стара къща, строена през 1847г.