Огняново

Връщане назад в миналото, разходки сред старинни къщи, спиращи дъха гледки към Неврокопското корито и релаксираща почивка в лековити минерални извори – към всичко това предразполага почивката в Гоцеделчевския край.

Тази обиколка е подходяща за теб, ако си отседнал в Гоце Делчев, Огняново, Гърмен или на друго място в близост.

с. Делчево

GPS координати 41.555454, 23.696711

Китното малко селце Делчево е магично място, сякаш излязло от приказките. Предлага на посетителите си чудесни места за похапване. Намира се на 9 км. от Гоце Делчев и на 18 км. от Огняново.
Разполага с няколко екопътеки, които са подходящи за по-кратка разходка, както и за една целодневна, ако се комбинират заедно. Може да разгледаш по-подробно самите пътеки тук.

Екопътека Гоце Делчев - с. Делчево
Екопътека Делчево - параклис Св. Константин
Екопътека Делчево - Сирнишка скала

с. Огняново

GPS координати 41.612968, 23.790740

Ако екопътеките не са по твоята част или предпочетеш разходката ти в Делчево да приключи до самото село, съвсем спокойно може да отидеш в Огняново и да прекараш следобеда на този ден в някои от минералните басейни.

Архитектурен резерват Лещен

GPS координати 41.637156, 23.828797

Лещен и Ковачевица са още две от магическите места в района на Гоце Делчев.
Разположен насред Западните Родопи, на 14 км. от Гоце Делчев, Лещен се загнездва в душата от първия миг, в който се докоснеш до него. Ятата от китни стари къщи, накацали по баирите, са там още от епохата на Възраждането през XVIIIXIX век. Част от постройките са реставрирани по начин, по който е запазен автентичният им архитектурен стил. Просторните чардаци, прохладните механи, спретнатите дворове, винаги изпъстрени от цветя, местните продукти, гостоприемните хора, уникалната атмосфера, чистият въздух, родопските картини – трябват ли ти още причини да посетиш Лещен?

Архитектурен резерват Ковачевица

GPS координати 41.683336, 23.825944

На по-малко от 8 км. след Лещен, се намира и другата перла на този край – Ковачевица. Няма думи, които да опишат атмосферата тук. Всеки посетил архитектурния комплекс запазва спомена за него завинаги. Архитектурата на къщите е уникална. А тесните улички, свързващи дивните постройки, ще те отведат до най-различни битови механи, където ще можеш да се наслади и на домашно приготвени гозби от родопския край.

с. Долен

GPS координати 41.623022, 23.929788

За Архитектурен резерват с. Долен напълно важи сентенцията “Трудните пътеки водят до местата с най-красива гледка”. Намира се на 28 км. от Гоце Делчев, но напълно си заслужава да му отделиш от времето си. Запазени са около 70 къщи от периода на Възраждането. Именно заради тях това приветливо кътче е обявено за исторически и архитектурен резерват. Характерната за възрожденските къщи архитектура с издадена част от горния етаж, е спазена и тук. Разходката по калдъръмените улички пленява – ще се любуваш на сградите, на атмосферата, на красотата и гостоприемството.

Тази и още много идеи за разходки в района, може да откриеш в нашата Брошура. Самата Брошура ще откриеш на рецепцията на всеки един от хотелите в нашия каталог.