Пясъчния тунел до Любовище

За пясъчния тунел

Любовище е китно малко селце, сгушено в полите на Южен Пирин. Намира се на 7 км. от Мелник и на 30 км. от Сандански. Едно от най-интересните неща в селото, е фактът, че със света го свързва единствено един 40-метров тунел, прокопан през един от меловете, част от Мелнишките пирамиди. Точно поради тази причина, при прокопаването на тунела не е използвана никаква техника, а единствено и само ръчен труд – хората от селото сами са го прокопали с кирки и лопати през 1961 година.

Пясъчния тунел до Любовище

Как да стигнеш до тук?

Тунелът до Любовище не е на пътя за Рожен, а леко встрани. За да стигнеш до него, трябва да се се отбиеш наляво преди големия завой по пътя от Мелник от Рожен. От отбивката до тунела са само 900-1000 м. и определено си заслужава да ги преминеш.

Къде да отседнеш?

Механа Чевермето - прекрасна локация между уникалните пясъчни пирамиди на Мелник
60лв

на вечер

Приказна природа, ярки звезди и отпускащо спокойствие – това е мотото на Хотел РЕЧЕН РАЙ. И то напълно припокрива невероятната обстановка, която се усеща още преди да влезеш в хотела.
40лв

на вечер

Възрожденски стил, множество услуги, отлично обслужване - всичко това съчетано с вкусна храна и хубаво вино е Хотел Мелник