Хотел Деспот Слав

Механа
Гледка
Безплатен Wifi

В сърцето на старинния град Мелник, се намира Хотел и ресторант ДЕСПОТ СЛАВ. Построен изцяло в традиционен стил, хотелът съчетава битова архитектура с уютни и приветливи стаи.

Хотелът се намира в сърцето на Мелник, непосредствено до градския музей. Построен е изцяло в стилът на традиционната мелнишка къща – дебели каменни основи, ръчно дялани дървени тавани и обзавеждане от ковано желязо, идеално вписани в силуета на град Мелник. Ресторантът е с капацитет от 75 места и предлага Българска национална кухня и дивечови специалитети, както и богата селекция от мелнишки вина.

Хотел и ресторант ДЕСПОТ СЛАВ е идеално разположен на главната улица на стария град, с чудесен изглед към Мелнишките пирамиди, Света Зона, а в непосредствена близост са останките от древна църква. Климатът в местността е подходящ за хора с дихателни проблеми и има над 250 слънчеви дни в годината. Персоналът на Хотел и ресторант ДЕСПОТ СЛАВ Ви приветства с добре дошли!

Хотелът е наречен на Деспот Слав, владетел управлявал през 13-ти век независимото си югозападно българско княжество с главен град Мелник. По времето на Деспот Слав градът се радвал на небивал разцвет на изкуства и занаяти – стенопис, дърворезба, златарство, ковачество, зидарство и др., а също и на свободна търговия с Дубровник и други високоразвити културни и търговски средища. През 14-те века на своето съществуване най-малкия град в България – Мелник е съхранил многобройни паметници на културата от времето на траки, римляни, византийци и турци.

Настаняване

Хотел ДЕСПОТ СЛАВ разполага с 14 двойни стаи със спалня, 2 двойни стаи с отделни легла, 4 тройни стаи, 2 апартамента с капацитет от 3-ма души и 2 апартамента с капацитет до 4-ма човека.

Апартаментите са оборудвани с минибар, а в два от тях има и битова камина за романтични и топли вечери.

Хотел Деспот Слав
Хотел Деспот Слав
Хотел Деспот Слав

Обслужване

Паркинг

Място за паркиране пред хотела.

Механа

Битова обстановка и вкусни специалитети.

Камина

Топлина от камината в механата и апартаментите.

Цени

Единична стая – от 40 лв.

Двойна стая – от 50 лв.

Тройна стая – от 60 лв.

Апартамент – от 80 лв.

Цената включва:

  • нощувка;
  • закуска;
  • WiFi в целия хотел;
  • застраховка
  • туристическа такса и ДДС.

Цените са валидни до 01.07.2018 год. и не се отнасят за национални празници.

Галерия

Интересното около нас:

Мелнишки манастир “Света Богородица Спилеотиса”
Кордопуловата къща
Екопътека Мелник - Рожен

Свържи се с нас

41.523327, 23.396769

0889 711000

despotslav [at] abv.bg