За село Лещен не е никак трудна задача да печели сърцата на хората. При това го прави без да са му нужни блясък и небостъргачи. Онова, с което ти влиза под кожата, е чар, уют, традиция, история и бит.

Лещен

Разположено насред Западните Родопи, това кътче се загнездва в душата от първия миг, в който се докоснеш до него. Ятата от китни стари къщи, накацали по баирите, са там още от епохата на Възраждането през XVIIIXIX век. Част от постройките са реставрирани по начин, по който е запазен автентичният им архитектурен стил.

Вълнуващо приключение е разходката по тесните калдъръмени улички. Всяка от малките постройки, които се нижат по тях, е шедьовър, до който ще искаш да се поспреш, за да му се любуваш. Същинско пътуване в миналото ще са часовете, които ще прекараш из сокаците на Лещен.

Просторните чардаци, прохладните механи, спретнатите дворове, винаги изпъстрени от цветя, местните продукти, гостоприемните хора, уникалната атмосфера, чистият въздух, родопските картини – никой не иска да си тръгне от това магично място!

Наоколо:

Ковачевица
Никополис Ад Нестум

Къде да отседнеш?

20лв

на човек

Почивка в старинна българска къща и домашни гозби, приготвени от екологично чисти продукти - това е Хотел-механа Павловата къща
55лв

на вечер

СПА Хотел Катерина е разположен в енергийното поле на манастира "Свети Георги Победоносец" край Хаджидимово. Чист въздух, тишина и енергия!
40лв

на вечер

Семеен Хотел МАЛАМОВАТА КЪЩА се намира в центъра на град Гоце Делчев, в непосредствена близост до историческия музей на града. Хотелът е разположен в стара къща, строена през 1847г.